eMAG.ro devine site-ul românesc cu cea mai mare audienta

eMAG a devenit site-ul romanesc cu cea mai mare audienta in randul utilizatorilor de internet din Romania, conform analizei Alexa.com.

Cu peste 1,7 milioane de vizitatori unici la nivelul unei luni si 3,5 milioane de vizite, eMAG este primul site local in topul site-urile vizitate de catre romani, fiind devansat doar gigantii globali ca Google, Yahoo, Youtube sau Imdb.com. Creşterea recenta a traficului si cea care a ridicat pozitia eMAG anterioara in clasamentul Alexa de pe locul 6 intre site-urile romanesti se datorează campaniei de promovare a comerţului online Reţeaua. Campania, derulată în perioada 20 septembrie – 17 decembrie 2010, se adresează tuturor utilizatorilor de internet din România, nu numai clienţilor eMAG, iar unul dintre obiectivele principale este creşterea nivelului de informare si a încrederii participanţilor în activităţile online în general şi în comerţul online în special.

Spre deosebire de alte sisteme de monitorizare, clasamentul Alexa.com masoara audienta provenita dintr-o tara (exclusiv din Romania, in acest caz) si se bazeaza pe un algoritm ce ia in calcul indicatori cantitativi si calitativi ai traficului.

Topul Alexa.com 13 oct 2010 – click aici.

Comunicatul de presa – click aici.