Zaharul vanilinat este bun la aromatizarea produselor de patiserie, a dulciurilor, a deserturilor si bauturilor.
Zaharul vanilat este obtinut din extractul de vanilie, iar zaharul vanilinat din vanilina. Culturi de vanilie se gasesc in Madagascar sau Tahiti, acestea fiind cele mai recunosucte tari la nivel mondial producatoare de mult adoratul indulcitor. Batoanele se lasa la soare, dupa care la uscat, moment in care aroma incepe sa se intensifice in betisorul parfumat. Vanilia naturala este un bun afrodisiac si contine foarte multa vitamina B, ajuta la eliberarea de stres si binedispune, determinand producerea hormonilor responsabili cu starea de bine: endorfinele. Vanilia este adaugata la zaharul normal si astfel se obtine continutul pliculetelor care dau un gust aromat prajiturii.
Beneficii ale vaniliei:
Este buna pentru inima ta - cercetarile au aratat ca vanilia poate reduce nivelul colesterolului. Acest lucru este foarte important pentru cei care prezinta un risc ridicat de atacuri de cord si accidente vasculare cerebrale, colesterolul mai mic contribuind la prevenirea inflamarii arterelor si a cheagurilor de sange.
Are proprietati vindecatoare - vanilia este bogata in antioxidanti, care pot ajuta la prevenirea descompunerii celulelor si tesuturilor din organism si stimuleaza redresarea naturala a organismului. Datorita naturii sale antibacteriene, serveste, de asemenea, pentru a-ti stimula sistemul imunitar si a scadea stresul asupra organismului, facand mult mai usor recuperarea de la rani sau boli.
Este excelenta pentru parul dvs. - Daca suferiti de fire despicate sau cu caderea parului, vanilia folosita ca ulei esential poate consolida parul si poate induce fluxul de sange catre scalp, promovand cresterea parului.
Poate ajuta la anxietate - se stie ca aroma puternica a vaniliei are un impact direct asupra nervilor care induc calmul si amelioreaza stresul, in special atunci cand este utilizat ca parte a unui tratament cu aromaterapie.
Poate reduce acneea - cu proprietatile sale antibacteriene, vanilia poate ajuta la combaterea spargerilor si daca este utilizata in mod regulat, poate reduce cicatricile, precum si sa lumineze tenul.
Promoveaza digestia sanatoasa - consumul de ceai din plante de vanilie a fost mult timp un remediu natural popular care calmeaza instantaneu inflamatia intestinala si ajuta la alte probleme de digestie precum crampe, dureri de stomac si diaree.
Poate ajuta la usurarea conditiilor respiratorii - asa este! Atunci cand luptati cu o tuse, raceala sau infectie respiratorie, utilizarea extractului de vanilie amestecat cu putina apa calda poate ajuta la acoperirea gatului si poate produce un efect anestezic, in timp ce proprietatile antibacteriene ajuta la reducerea inflamatiei si a iritatiei.
Poate ajuta la scaderea in greutate - vanilia va poate sprijini obiectivele de pierdere in greutate datorita calitatilor sale naturale de suprimare a apetitului si, deoarece extractul acestei plante poate ajuta si la scaderea colesterolului, va poate ajuta organismul si metabolismul sa functioneze mai eficient.