Ulei MCT - unic prin capacitatea sa de a furniza organismului o sursa imediata de energie
Uleiul MCT contine acizi caprilici si acizi caprici, ambii fiind extrasi din ulei de cocos de inalta calitate. Acesti acizi au o lungime medie a lantului, asa cum sugereaza denumirea de trigliceride cu lant mediu, ceea ce, in afara de uleiurile traditionale cu un lant lung, inseamna ca sunt rapid digerabili. Acest lucru se datoreaza faptului ca dupa consum, aproape imediat se indreapta spre ficat, care ii transforma intr-o sursa de energie utilizabila pentru orice actiune, activitate cerebrala si alte functii ale corpului. Acest lucru face ca uleiul MCT sa fie destul de popular in randul sportivilor, care doresc sa-si economiseasca rezervele de glicogen din muschi si prefera sa primeasca energie din grasimi in loc de surse de carbohidrati.
Dar asta nu este tot, acest ulei MCT unic a devenit in ultimii ani centrul atentiei multor oameni de stiinta. Ei au studiat efectele sale pozitive asupra sistemului nervos, functiilor creierului, performantei sportive si pierderii in greutate. Aceste domenii prezinta rezultate excelente atunci cand sunt expuse la acest tip de grasime si multi oameni il folosesc deja pentru a favoriza pierderea in greutate si performanta lor sportiva. Datorita proprietatilor sale, este potrivit pentru alimentarea cu energie atat inainte, cat si in timpul performantei. Este ideal pentru activitati sportive pe termen lung, cum ar fi alergarea si ciclismul.
Uleiul MCT este, de asemenea, popular printre fanii unui stil de viata sanatos si al dietelor cu continut redus de carbohidrati. Dar chiar si fanii dietelor keto, cu continut scazut de carbohidrati sau paleo vor aprecia efectele sale benefice. Mai mult, pentru ca este 100% vegetal, veganii se pot bucura, de asemenea, din plin de el. Este lipsit de gustul si mirosul tipic de nuca de cocos si il puteti savura ca atare sau il puteti adauga in diferite feluri de mancare. Se va potrivi perfect in terci, smoothie-uri, salate sau il puteti folosi pentru a prepara celebra cafea antiglont. Cu toate acestea, punctul sau de fum este de numai 160 °C si, ca atare, nu este potrivit pentru prajire sau coacere la temperaturi mai ridicate.
Uleiul MCT & beneficiile sale
- contine acizi caprilici si caprici
- obtinut din ulei de cocos de inalta calitate
- nu contine aditivi
- fara gust sau miros
- poate fi folosit ca atare
- se potriveste in smoothie-uri, salate sau terci
- ideal pentru sportivi
- potrivit pentru vegani
Ingrediente
Ulei MCT (trigliceride cu lant mediu) din ulei de cocos [acid caprilic (C8) 55-65%, acid capric (C10) 35-45 %].
Mod de administrare
Consumati aproximativ 1 lingura (10 ml) pe zi.
Tabelul valorilor nutritionale
Valori nutritionale | 100 g |
---|
Valoare energetica | 3760 kJ/ 900 kcal |
Grasimi | 100 g |
saturate | 100 g |
Carbohidrati | 0 g |
zaharuri | 0 g |
Proteine | 0 g |
Sare | 0 g |
Atentie
A se pastra intr-un loc uscat la o temperatura de pana la 25 °C. A se feri de temperaturi scazute si de lumina directa a soarelui.