Ceai din frunze de Salvie vrac, 50gr, Stef Mar Valcea
Detalii produs:
Salvia este o planta melifera originara din zona Mediteraneeana, care creste cultivata in gradini insorite, cu tulpina mult ramificata, ierboasa in partea superioara si lemnoasa in partea inferioara.
Frunzele alungite, paroase pe ambele fete, un timp sunt de culoare argintie si apoi devin verzi-cenusii, iar florile grupate sunt albastre cu nuante de violet.
In scop medicinal, de la salvie se folosesc frunzele si partile aeriene inflorite.
Salvia se remarca prin multe proprietati benefice, dar probabil cea mai notabila dintre ele este aceea de a diminua transpiratia(efect antisudorific pronuntat).
Preparatele din salvie atenueaza procesele fermentative din intestin si favorizeaza eliminarea gazelor, stimuleaza secretia de bila a ficatului, au un usor efect hipoglicemiant, actiune antispastica, astringenta si antiseptica, bacteriostatica.
Salvia este bogata in vitamina A, fier, calciu si potasiu. Ajuta la prevenirea luxatiilor, inflamatiilor, ulcerelor si hemoragiilor. De asemenea, salvia intareste sistemul nervos. Salvia contine si numeroase uleiuri volatile, flavonoide si acizi fenolici care actioneaza ca antioxidanti.
Este o sursa excelenta de vitamina K.
Preparatele din frunze de salvie sunt utilizate pentru combaterea transpiratiei excesive in diverse stari, cum ar fi distoniile neurovegetative si menopauza.
De asemenea, preparatele din salvie sunt utile in starile de meteorism abdominal, in dischineziile biliare, ca adjuvant in tratamentul diabetului zaharat, in unele dureri abdominale, in inflamatiile mucoaselor (stomatite, gingivite, faringite, amigdalite) si ale pielii sau in acnee.
Ceaiurile de la StefMar sunt realizate din plante medicinale autohtone. Gustul si proprietatile plantelor se pastreaza nealterate, datorita folosirii unui procedeu de taiere a plantelor, nu de macinare.
Compozitie:
- Salvie (Salvia officinalis) - parti aeriene
Actiuni si Beneficii:
Beneficii:
- Intern:
- stimularea producerii si a eliminarii bilei;
- reducerea spasmelor gastro-intestinale si a starii de balonare;
- mentinerea echilibrului hormonal la femei;
- reducerea starilor neplacute care apar la menopauza;
- imbunatatirea memoriei;
- reducerea surmenajului psihic si intelectual;
- functionarea normala a aparatului respirator. - Extern:
- eliminarea disconfortului care apare la nivelul cavitatii bucale;
- mentinerea sanatatii pielii;
- reducerea riscului de sangerare;
- reducerea transpiratiei abundente.
Efecte:
- Intern: coleretic si colagog, carminativ, antiinflamator, antispastic, antigalactogog, emenagog (declanseaza ciclul menstrual), reduce bufeurile si transpiratiile nocturne, antisudorific, hipoglicemiant, antinevralgic, hemostatic.
- Extern: antiseptic, cicatrizant
Avantaje, precautii, atentionari si sfaturi:
Avantaje:
- Plantele din ceaiuri nu sunt tratate termic sau chimic.
- Sunt conforme cu standardele de calitate europene.
- Nu contin: coloranti, conservanti, arome sau indulcitori artificiali.
Contraindicatii:
- Sarcina, alaptare, intoleranta la salvie.
Precautii:
- A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.
- A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici.
- Acesta este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos.
Conditii pastrare:
- Bine inchis, ferit de lumina si umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.
Mod de preparare si consum:
Acest ceai poate fi baut fierbinte, lasat la temperatura camerei pentru a fi folosit pentru gargara sau folosit pentru uz extern.
Intern:
- Pulbere cu administrare sublinguala:
- planta se macina fin cu o rasnita electrica.
- se ia o lingurita rasa de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.
- pulberea se tine sub limba timp de 10-15 minute.
- dupa care se inghite cu apa. - Macerat la rece:
- se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250ml de apa rece.
- se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei.
- apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol.
- se administreaza 3 cani cu macerat pe zi, cu 30 minute inainte de mese. - Infuzie:
- se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250ml de apa clocotita
- se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei
- apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol.
- se beau 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.
Extern:
- pentru eliminarea disconfortului care apare la nivelul cavitatii bucale se fac spalaturi locale cu maceratul sau cu infuzia de planta;
- pentru mentinerea sanatatii pielii si reducerea transpiratiei abundente se fac spalaturi locale cu maceratul sau cu infuzia de planta.
In cazul administrarii indelungate la fiecare 6 saptamani se fac 10 zile de pauza.