În 2015, la ora 5 după-amiaza, tastezi www.carteadelaora5.ro, click şi… poţi accesa o porţie online de relaxare şi cultură 🙂 ! După o prezență îndelungată în televiziune, Dan C. Mihăilescu a acceptat o nouă provocare și iată-l, lăsând la o parte reticenţe şi temeri, în online, cu sprijinul eMAG.

Astfel, începând de astăzi, 1 februarie 2015, criticul literar prezintă emisiunea „Cartea de la ora 5” ce va difuzată începând cu ora 17:00, de luni până vineri, pe site-ul www.carteadelaora5.ro, precum și pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube dedicat. Cartea-de-la-ora-5-logo-eMAG

Cuvintele pline de miez şi fin umor ale criticului Dan C Mihailescu ne vor incita să descoperim idei, „substrat” nou literar, cu alte cuvinte să continuăm să fim conectaţi la ceea ce înseamnă cultură, hrană adevărată pentru minte. Demersul început de criticul literar în urmă cu mai bine de 15 ani continuă deci printr-o transformare a emisiunii și adaptare a ei la mediul online, iar prin noile canale de distribuție, emisiunea va deveni mult mai accesibilă… exact ce ne dorim :-)!

 

5 minute foarte bogate!

În cadrul emisiunii, Dan C. Mihăilescu va prezenta titluri valoroase apărute în România: Cartea de la ora 5 vizează acea familiaritate deopotrivă tandră și picantă, mustos ludică, dar și intens responsabilă, ce caracterizează tradiționala oră a ceaiului britanic. Dacă până acum am preferat maniera catedrei, ori a vitrinei, adevărata miză o văd acum pe interacțiunea cu cititorii. Văzând, citind și făcând”, spune Dan C. Mihăilescu.

Pe toate cele trei platforme (site, Facebook și YouTube) vor fi publicate zilnic materiale video de 5 minute, în cadrul cărora Dan C. Mihăilescu va prezenta cititorilor câte o carte, iar în unele zile va avea un invitat special.

Invitaţie la 5 minute de relaxare

Vă invităm să intraţi în rândul „armatei” de pasionaţi de lectură care vor putea alege în fiecare săptămână o carte pe care să o pună în discuție, vor posta recenzii proprii și vor discuta liber despre recomandări sau preferințe de lectură – opţiunile este gata de a fi explorate pe www.carteadelaora5.ro . Proiectul online va avea și o componentă offline: întâlniri periodice în cadrul cărora vor dezbate preferințe de lectură sau noutăți editoriale, mici evenimente care vor fi anuntate pe acest site nou lansat.

Cartea de la ora 5 şi eMAG

Proiectul nu este… doar un proiect. Este parte din „zona” dragă nouă, aceea de a investi în educație și în promovarea valorilor autentice. Se alătură deci proiectelor Fundației eMAG: „Hai la Olimpiadă!”, prin care sunt promovați elevii care obțin rezultate la olimpiadele școlare, „Nouă ne pasă”, program care susține elevii defavorizați și „140 de bătăi pe minut”, proiectul care promovează practicarea sportului și avantajele unui ritm de viață echilibrat.

Oare mâine… ce carte va fi „pusă” pe monitor de Dan C. Mihăilescu 🙂 ?

Cartea-de-la-ora-5