În scurt timp se încheie cel mai mare eveniment „business to business” din România dedicat soluțiilor digitale, mobile și de software: Internet & Mobile World 2015 (IMWorld 2015). Bineînţeles, eMAG nu putea lipsi :-)! Am fost prezenţi la evenimentul care a adunat timp de două zile, în perioada 7-8 octombrie, în Pavilionul Central al Romexpo, acolo unde peste 110 dintre cei mai importanți furnizori din industria IT din România şi peste 1590 de soluţii digitale şi de IT au strâns mii de interesaţi.

Prezenţa noastră a fost extrem de apreciată: am oferit un spaţiu special amenajat, în care iubitorii de tehnologie au avut posiblitatea de a încerca noi aplicaţii şi device-uri, jocurile video cele mai nou lansate de noi. Dar am venit şu cu informaţii up to date, referitor la importanţa zonei mobile precum şi a strategiei moderne de înţelegere a nevoilor clientului, prin cei doi reprezentanţi ai noştri în panelurile dedicate, Bogdan Axinia, VP Technology & Platforms Director, şi Robert Berza, Director de Marketing eMAG România.

Vrei să-ţi faci o idee? Iată aici o galerie cu poze de la eveniment.

Pe cele patru scene special amenajate, asa cum anunțau organizatorii Internet & Mobile World 2015 (Main Stage, Digital & E-commerce Stage, Business Software și Developer Stage), peste 120 de speakeri locali și internaționali au susţinut peste 90 de sesiuni, în care au abordat cele mai noi tendințe, provocări și oportunități pentru fiecare domeniu în parte. Astfel, pe Developers Stage, au urcat reprezentanți ai Red Hat, Yammer, Research Gate, Ethereum și SAP. Nu a lipsit o demonstraţie live de hacking cu unii dintre cei mai cunoscuți „hackeri etici” din Marea Britanie. Pe Business Software Stage, lideri cu experiență de peste 20 de ani în industrie au prezentat cele mai noi și eficiente strategii de IT și securitate, iar pe Digital Marketing Stage au urcat, între alții, Lukas Maixner, cofondatorul Socialbakers, Anthony Quigley, fondatorul Digital Marketing Institute, dar și Paddy Moogan, unul dintre cei mai apreciaţi specialişti SEO din Marea Britanie.
Main Stage-ul a fost rezervat unora dintre cei mai influenți oameni din domeniul digital din Europa, în prezent, între cele mai cunoscute nume regăsindu-se Andy Chen, fostul CEO al Tidal, unul dintre cele mai promiţătoare business-uri digitale ale momentului, achiziționat în acest an de rapperul american Jay Z, cu 56 milioane de dolari, Jeremy Abbett, Creative Evangelist la Google, votat între cei mai influenți 100 de tineri din industria digitală europeană, dar și Javier Martinez, VP of Business Development la Libelium, un must-watch business pe segmentul Internet of Things.
De asemenea, au fost prezentate cele mai noi solutii de cloud, ERP, securitate cibernetică, CRM, E-Commerce & Retail, plăți electronice, Hosting & Internet și nu numai.

Concluzia noastră: pentru două zile, la Romexpo, la Internet & Mobile World 2015 a fost cea mai mare şi interesantă concentrație pe metrul pătrat de specialiști în soluții digitale, mobile și de software, locali și străini din toamna 2105, cu care am avut ocazia să intrăm în contact și să comunicăm. Un alt motiv pentru care nu trebuie să ratezi IMWorld în anii următori este faptul că aici ai posibilitatea de a testa cele mai noi și în vogă gadgeturi – aşa cum s-a întâmplat în spaţiul amenajat de noi. În plus, un astfel eveniment aduce şi posibilitatea de networking sau de a avea întâlniri informale de afaceri cu potenţiali patreneri. Un motiv în plus să ne gândim deja la ediţia de anul viitor!